Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
aga bandola (1474 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a masz plusika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(DorotaKorzeniecka)
Nowicjusz
patim napisał:
a masz plusika

Dziekuje... jest mi bardzo milo,troszke zaskoczona-gdyz nasza znajomosc nie zapowiadala sie dobrze...hehe
I mam nadzieje,ze zmieniles troszke zdanie,ze nie jestem pusta,zaslepiona -"mamuska"..
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jak dla polactwa.. to prosze, tutaj sa i niusy....

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
ZoDe napisał:
Cos zamilkla pani Rybka...

...o mnie pytasz?

Często myślę o takich rodzinach i w nich będących dzieciach i o przyczynach tragedii dzieci.
Że nie zawsze można winić rodziców, którzy pragną pracować i dać byt swoim pociechą, bo wszystko tracą ..z braku lepiej płatnej pracy,a nawet samą te prace.
Gdzie nikt nie patrzy ,że pozostaną bez środków do życia wraz z dziećmi, i nie ma pomocy tym rodziną mającym dzieci.

/ pomijając istniejące patologiczne rodziny ,gdzie w nich patologia jest z pokolenia nań ,która gdzieś kiedyś się zrodziła albo na życzenie albo z ingerencji innych i w Nich tragedie dzieci, jak tez mające byt i przypadki tragedii dzieci /

W kraju z normalnych rodzin mających dzieci przybywa patologii z każdym dniem z braku pracy tym pieniędzy,barku możliwości finansowych do samego życia koniecznego nie wymieniając normalności życia i potrzeb ponad koniecznych w nim, i tym zapewnienia bytu najmłodszym.
Te sytuacje odbijają się nie tylko na psychice rodziców z radzeniem przetrwania ,ale najbardziej na Ich dzieciach które zaczynają też cierpieć.
Rodzice mało zarabiający czy tracący prace zaczynają od siebie problem, na dzieciach skończywszy, bo i One upominają się o swoje braki i potrzeby widząc inne dzieci mające zapewnione. np. jak o tej porze roku lody na które nie stać ich rodziców i często się widzi i słyszy te dzieci proszące " kup mi loda i odp. nie mam pieniędzy"
Dzieci które z proszenia rodziców popadają w płacz ,gdyż nie rozumieją sytuacji barku pieniędzy na życie konieczne i brakiem możliwości zapewnienia Im tego co powinny mieć.

Lecz są też rodziny, które z barku możliwości przetrwania,wykorzystują możliwości szukania pracy za granicami, aby zapewnić byt i uchronić rodzinę w tym dzieci przed skrajnością.

Ale jakże często ten lepszy byt przewraca w głowach rodziców, którzy zapominają po co wyjechali,budując nowe własne szczęście...

......a dzieci będące lub pozostawione i zapewnienie Im bytu ....idą w niepamięć.

...to jest już tragedią dla tych dzieci , które pragną mieć obydwojga rodziców i staja się bezradne, lecz też ,nie tylko na tym się kończy ICH TRAGEDIA... bo nawet tracą WŁASNE ŻYCIE za życie własnych rodziców i nie rzadko przez WŁASNYCH RODZICÓW ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
to wszystko przez ocieplenie klimatu
pogoda.interia.pl/wiadomosci/news-przemo...-klimatu,nId,1005857
Istnieje związek między zmianami klimatu, a liczbą wojen, konfliktów i aktów przemocy

www.eureknews.pl/index.php/planeta-ziemi...-wywoluja-wojny.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
pusta,zaslepiona -"mamuska
wyszukiwarka nie znalazla tych slow
musiale napisac inaczej
jak to mowia